IBM Watson u službi zdravlja

Bez autora
Sep 15 2011

Superkompjuter IBM Watson će početkom iduće godine početi da pomaže lekarima nekoliko američkih klinika u postavljanju dijagnoza. Kompjuter IBM Watson, koji je u junu proglašen i za „Ličnost godine”, staviće svoj „supermozak” u službu zdravlja.IBM Watson biće korišćen za postavljanje dijagnoza i određivanje adekvatne terapije, kao rezultat sporazuma kompanije IBM i privatnog zdravstvenog osiguranja WellPoint o uvođenju prve komercijalne upotrebe izvanrednih performansi tog superkompjutera.

IBM Watson u službi zdravljaSuperkompjuter IBM Watson će početkom iduće godine početi da pomaže lekarima nekoliko američkih klinika u postavljanju dijagnoza.

Kompjuter IBM Watson, koji je u junu proglašen i za „Ličnost godine”, staviće svoj „supermozak” u službu zdravlja.

IBM Watson biće korišćen za postavljanje dijagnoza i određivanje adekvatne terapije, kao rezultat sporazuma kompanije IBM i privatnog zdravstvenog osiguranja WellPoint o uvođenju prve komercijalne upotrebe izvanrednih performansi tog superkompjutera.

U zajedničkom saopštenju kompanija IBM i WellPoint navodi se da je u planu i razvoj novih aplikacija koje će omogućiti lekarima da koriste Watson za konsultaciju zdravstvene dokumentacije pacijenata, rezultata nedavnih analiza i testova, preporučenih terapija i najnovijih istraživanja vezanih za određenu bolest.

Očekuje se da će Watson na prvim klinikama početi da „radi” početkom 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik